Mekaniker, Teknologi og Metal

uc@ucrs.dk +45 96 80 15 00

Danmarks bedste tekniske uddannelse 2021, '22 OG '23

På Auto, som vores mekanikeruddannelse går under i daglig tale, kan vi bryste os at af være kåret hele tre gange, som årets bedste tekniske uddannelse.

Det er vi pivstolte af, og vi vil gerne sætte et par ord på, hvorfor vi er blevet valgt.

Vi har et forrygende underviser team, som i den grad er passionerede for deres arbejde. Vi elsker at have med unge mennesker at gøre, og bruger tid sammen med dem, også udenfor undervisningen.

Vi har en god jargon og der er altid en god stemning på vores værksteder. Det munder af og til ud i pudekampe på gangene og grill og nørderi efter skoletid.

Vi tager hånd om alle elever, både dem, som har svært ved at læse, dem som har svært ved at stå stille, dem som ikke kan komme op om morgenen og dem, der bare kører derudaf. Vores undervisning er aldrig kun teoretisk. Alle vores klasselokaler ligger lige ud til værkstedet, så tit rykker vi hele klassen ud til bilerne i stedet, så eleverne kan få syn for sagen med det samme.

Det er muligt for eleverne at bo på vores Skolehjem, og de elever, der gør det, kan frit bruge værkstedet om aftenen. Så der er altid en flok elever, der er igang med at finpudse deres biler, nørde på rullefelt osv. Der er hygge og mormor mad - lidt som at gå på efterskole, bare med biler.

En verden fuld af elektronik

I vores teknologi afdeling er der en pulserende atmosfære af innovation og samarbejde. Her møder du dedikerede og passionerede undervisere, som arbejder sammen for at forme fremtiden inden for teknologiens verden.

I afdelingen uddanner vi både unge og ældre, og der er en god stemning og en god synergi i de samarbejder og de samtaler, der opstår.

Her får du en grundviden indenfor elektronik, som gør dig i stand til at gå videre på din uddannelsesvej indenfor eksempelvis Automatiktekniker, Montageoperatør, Elektriker eller Datatekniker og IT Supporter.

Slip kreativiteten løs

I vores metal afdeling uddanner vi smede indenfor både rustfast, ALU, sort smed og multismed. Her oplever du en ægte passion for håndværket og der sættes en ære i at du opnår den højeste kvalitet i din undervisning. Det er en afdeling, der er præget af dygtige og erfarne svejsere, der arbejder sammen som et tæt sammentømret team.

Når du træder ind i svejseafdelingen, mødes du af den karakteristiske duft af svejsemetal og den insisterende summen af svejseudstyr. Der er et organiseret kaos af svejseudstyr og materialer, som alle elever har mulighed for at arbejde med.

Vores svejsecenter har ikke mindre end fem svejserobotter, som vi underviser vores elever på. De indgår i din undervisning på hovedforløbet, hvor en stor del af din hands on erfaring og din tillærte viden er et stort plus for håndteringen af robotterne.

I løbet af din skoletid lærer du at tegne og sætte dine opgaver op, både til håndholdt svejsning, TIG, MIG og MAG og ikke mindst til at arbejde på de nyeste svejserobotter, som en del af din undervisning.

remove-circle
Ingen resultater

Metal

Vi tilbyder 3 fag[-]retninger på EUD Teknisk

Når du starter på en erhvervsuddannelse på UCRS, skal du vælge én af vores fagretninger.

Fagretningerne skal gøre dig klar til at vælge uddannelse, så du behøver altså ikke vide, præcis hvilken uddannelse du vil gå på, når du starter på grundforløbet. Det er der god tid til at finde ud af.

Find fagretningerne herunder, eller via link på navnet.

Har du inden for de seneste 2 år afsluttet grundskolens 9. eller 10. klasse, skal du starte din erhvervsuddannelse på grundforløb 1 (GF1).

Sådan kommer du igang

uc@ucrs.dk +45 96 80 15 00

Studievejledning

Har du spørgsmål omkring valg af uddannelse eller har du brug for at høre mere om dine muligheder?

Du har mange muligheder på UCRS og vil du gerne være sikker på dit valg eller høre mere om dine muligheder er du altid velkommen til at kontakte os. Vores vejledere sidder klar til at hjælpe dig, hvad enten du skal vælge uddannelse, er i gang med en uddannelse eller bare har brug for en snak.

Studievejlederne på UCRS står altid klar til at hjælpe dig, så tøv ikke med at kontakte dem. Her er blot et par af emner, du kan tage op med din studievejleder:

  • Hvad har jeg af fremtidsmuligheder - både job og videreuddannelse?
  • Hvilke valgfag passer bedst til mig? 
Billede af Lone Strandgaard
Lone Strandgaard
Vejleder, Teknisk EUD lst@ucrs.dk Mobil: 22999065