Mad & Oplevelser

uc@ucrs.dk +45 96 80 15 00

En grøn uddannelse

Mad & Oplevelser er en uddannelse med fokus på den grønne Gastronom, Tjener, Ernæringsassistent og Bager & Konditor.

På uddannelsen er begreberne bæredygtighed og den grønne omstilling ikke bare flotte ord, vi handler på dem gennem arbejdet med praksisnære problemstillinger, som bidrager til, at du opnår et grønt mindset.

I løbet af uddannelsen kommer du ud og besøger forskellige gårde, både konventionelle, som Adelgaard og økologiske, som Økogårdene Skjern Enge. Du er ude og opleve bæredygtige virksom heder i lokalområdet, som f.eks. Hotel Skjern, Gårdbageren, køkkenet på DHE.

Undervisningen er bygget op, så de på GF2 opnår viden om og forståelse for, hvad bæredygtighed betyder og hvilken indflydelse det har ift. de beslutninger, der træffes i en virksomhed, på den lange og den korte bane. Herefter kommer din viden i spil, hvor du selvstændigt kan vurdere, reflektere og vælge mest bæredygtigt.

Vi åbner verden for dig, og giver dig viden fra flere vinkler, så du får en større forståelse for de bæredygtige valg, samt handlekompetencerne til at træffe de mest fornuftige grønne valg.

Som elev kommer du til at lave CO2 udregninger på den mad du laver. Du får kendskab til de varer du køber ind fra landmand til forbruger, og du får en bred viden omkring valget af konventionelt vs. økologisk.

Samtidig lærer du om økonomi, du lærer om det sundhedsmæssige aspekt, og du lærer om den sociale og miljømæssige bæredygtighed. Vi kigger også på certificeringer, og green washing, og hvordan du gennemskuer falsk markedsføring.

Vi har fokus på sæsonens råvarer. Arbejder med affaldssortering, madspild og skæve grøntsager. Altsammen med et grønt afsæt!

I uddannelsen på UCRS er bæredygtighed ikke bare et ord - det er handling!

Sådan kommer du igang

uc@ucrs.dk +45 96 80 15 00

Studievejledning

Har du spørgsmål omkring valg af uddannelse eller har du brug for at høre mere om dine muligheder?

Du har mange muligheder på UCRS og vil du gerne være sikker på dit valg eller høre mere om dine muligheder er du altid velkommen til at kontakte os. Vores vejledere sidder klar til at hjælpe dig, hvad enten du skal vælge uddannelse, er i gang med en uddannelse eller bare har brug for en snak.

Studievejlederne på UCRS står altid klar til at hjælpe dig, så tøv ikke med at kontakte dem. Her er blot et par af emner, du kan tage op med din studievejleder:

  • Hvad har jeg af fremtidsmuligheder - både job og videreuddannelse?
  • Hvilke valgfag passer bedst til mig? 
Billede af Lone Strandgaard
Lone Strandgaard
Vejleder, Teknisk EUD lst@ucrs.dk Mobil: 22999065