Introduktionskurser og brobygning

uc@ucrs.dk +45 96 80 15 00

Introduktionskurser og brobygning

Allerede i 8. klasse har du mulighed for at tage på et introduktionskursus til HHX-uddannelsen, og i 9. og 10. klasse kan du tage på brobygning på Gymnasiet HHX. 

Formålet med brobygning er at give dig et indblik i ungdomsuddannelserne, så du er bedre rustet til at vælge lige netop den ungdomsuddannelse, der er den rette for dig.
Du modtager information om HHX uddannelsen, og du får undervisning i handelsgymnasiets fag. 

uc@ucrs.dk +45 96 80 15 00
“Brobygning gav mig et sæt i den rigtige retning til at vælge det studie, som passer bedst til mig. Jeg kan godt lide sprog og tal, og det er det, de fleste fag her drejer sig om. Det er lige noget for mig. Brobygningen gav mig et indblik i de fag, og jeg er utrolig glad for mit valg.”
Willard de Groot
Brobygning

Efter folkeskolen – hvad så?

HHX åbner rigtig mange døre, og den blå studenterhue fra Gymnasiet HHX Ringkøbing giver i dag adgang til flere end 200 videregående uddannelser i vidt forskellige retninger inden for sprog og økonomi – lige fra start af egen virksomhed til universitetsuddannelser. Du vil opleve høj faglighed og aktualitet i alle fag – teorierne bruges til analyse af virkeligheden, dvs. du kan relatere teorierne til din hverdag f.eks.:

 • Hvorfor er Apple så populær på trods af den høje pris?
 • Hvilken betydning har det for vores identitet, når vi som mennesker bliver tvunget til at flytte fra et land til et andet?

Hvis du går i 8. klasse – og for første gang skal på introduktionskursus hos ungdomsuddannelserne - så er formålet med disse dage, at du bliver bedre rustet til at vælge netop den ungdomsuddannelse, som er den rette for dig.

Brobygningsforløb i 9. og 10. klasse

Går du i 9. eller 10. klasse og er du usikker på, hvilken ungdomsuddannelse du skal vælge, kan du tage på en uges brobygning på Gymnasiet HHX. Her bliver du bl.a.

 • Introduceret til HHX og studieretningerne
 • Vist rundt på skolen
 • Undervist i en række profilfag og valgfag
 • - og oplever en normal skoledag i en HHX-klasse

I 9. klasse er brobygning valgfrit, mens det i 10. klasse er obligatorisk.

uc@ucrs.dk +45 96 80 15 00
“Brobygning på HHX er en uge, hvor du lærer skolen at kende, og du får et indtryk af de nye fag på HHX. Du får lov til at være med i timerne ude i klasserne ved de elever, som går der. Efter brobygningsforløbet er du ikke i tvivl om, hvorvidt det er en skole for dig eller ikke.”
Lauge Bruun Olesen
Brobygning

Hvorfor vælge brobygning hos Gymnasiet HHX Ringkøbing?

Det er vores mål at give dig et godt indblik i, hvad det vil sige at være elev hos Gymnasiet HHX Ringkøbing.

Du præsenteres for flere af fagene på HHX, hvor undervisningen foregår ude i din egen klasse på skolen.

Ud over undervisning i økonomi og sprog så vil studievejlederne fortælle om uddannelsens indhold og opbygning, vores studieretninger samt vise alle karrieremulighederne efter en HHX.

Du vil også møde nuværende HHX-elever, som vil fortælle om hverdagen på Gymnasiet HHX Ringkøbing – både fagligt og socialt. De vil blandt andet fortælle om overgangen fra folkeskole til gymnasium.

Der vil under introduktionsforløbet være rig mulighed for at stille spørgsmål til både studievejlederne, underviserne og eleverne.

uc@ucrs.dk +45 96 80 15 00

Vidste du, at:

 • man kan få både engelsk, tysk og spansk på A-niveau?
 • man kan komme på studietur til udlandet på alle tre årgange?
 • man kan blive fysioterapeut med en HHX?
 • man hos Gymnasiet HHX kan vælge idræt som valgfag?
 • man hos Gymnasiet HHX undervises i erhvervsjura på 3. år?

 

uc@ucrs.dk +45 96 80 15 00

Studievejledning

Har du spørgsmål omkring til introduktionsforløbet eller brobygningsforløbt på Gymnasiet HHX Ringkøbing, eller har du brug for at høre mere om dine muligheder?

Du har mange muligheder på UCRS og vil du gerne være sikker på dit valg eller høre mere om dine muligheder er du altid velkommen til at kontakte os. Vores vejledere sidder klar til at hjælpe dig, hvad enten du skal vælge introduktions- eller brobygningsskole.

Vores studievejleder Ellen står altid klar til at hjælpe dig, så tøv ikke med at kontakte hende.                                                     

 

Billede af Ellen Morsing Kristensen
Ellen Morsing Kristensen
Studievejleder emk@ucrs.dk Mobil: 22759500