uc@ucrs.dk +45 96 80 15 00

Rejseprogram

Vi giver dig mulighed for at opnå et øget kendskab til og forståelse for andre landes befolkning, sprog, kultur og levevis. Derigennem forbereder vi dig også på at leve og handle i et globaliseret marked.

Hvert år tilbyder vi derfor samtlige HHX-elever et rejseprogram i et fagligt integreret forløb.

HHX 1. år – ”Faglighed og socialt samvær”

Første år tager klasserne på tur et sted i Danmark. Det kan være Ålborg, Århus, København, en spejderhytte, eller et helt femte sted, som planlægges af rejselærerne. Turen vil altid have et fagligt formål, og der vil være virksomhedsbesøg eller studiebesøg indlagt på turen.

Turen har også det formål at ryste de nye klasser sammen, og der vil derfor være arrangeret sociale arrangementer, som eleverne deltager i. Det faglige indhold anvendes senere i undervisningen.

 

HHX 2. år – ”Tyskland – den lille afstand med den store betydning”

Studierejsen tilbydes i tilknytning til undervisningen. Turen i år går til Hamburg, hvor virksomhedsbesøg og forlagt undervisning vil præge turen.

 

HHX 3. år – ”To kontinenter – tre kulturer”

På 3. år rejser vi til Spanien. Temaet er ”To kontinenter – tre kulturer”

Turen indeholder både projektarbejde, forlagt undervisning og indsigt i andre kulturer.

Det faglige indhold er kultur og globalisering. Når vi kommer hjem fortsætter arbejdet med den spanske, afrikanske og engelske kultur i både den almindelige undervisning og i et projekt om Det Internationale Område.

 

Der kan i forbindelse med studieture/ekskursioner o.l. opkræves deltagerbetaling efter gældende regler. Læs mere her, under 'Studieture'

Tilmeld dig i dag

Gymnasiet HHX Skjern gør dig klar til videregående uddannelse.

Det er det oplagte valg, hvis du sigter mod en karriere i private eller offentlige virksomheder.

Hvis du kommer direkte fra folkeskolen, skal du søge via din skolevejleder. Ansøgningsfristen er 15. marts, men der kan søges indtil skolestart.

Gå til optagelse.dk

Bliv kontaktet

Du kan vælge at skrive dig op, så vil en af vores vejledere eller konsulenter kontakte dig hurtigst muligt.