Turismeuddannelse

uc@ucrs.dk +45 96 80 15 00
Opstart

August & Januar

Økonomi

SU & Elevløn

Adgangskrav

9./10. klasse

Varighed

2,5 år

Skoleoplæring

Skoleoplæring ikke muligt

Mulighed for EUX

Nej

Om EUD Turisme

Få de rigtige kompetencer til drømmejobbet!

Kan du næsten ikke vente med at komme ud og arbejde i det virkelige liv? Så er denne uddannelse lige noget for dig.

EUD Turisme er en uddannelse med fokus på det praktiske. I løbet af GF1 og GF2 vil du komme til at arbejde med cases, der er relateret til turismebranchen. Når du starter på hovedforløbet får du hands on med det samme, når du kommer ud på din læreplads.

Undervisningen tager udgangspunkt i den hverdag, du kommer ud i. Det vil sige en uddannelse, der er virkeligheds- og praksisnær, hvor undervisningen afspejler den hverdag, du møder i din virksomhed.
Undervisningen er relaterbar, og du vil opleve, at du kan bruge dine tillærte færdigheder og viden til noget med det samme.
Undervisningen vil bl.a. være case baseret, hvor vi i samarbejde med turistbranchen, iscenesætter og udarbejder undervisningscases, der skal arbejdes med.

 

 

Turismeuddannelsen er for dig, der har interesse for et eller flere af følgende områder: Værtskab, salg og markedsføring, SoMe salg og kunde dialog, Service og international kulturforståelse, Teamwork og arbejdsplanlægning og Præsentationsteknik og personlig fremtræden.

På UCRS Business har vi stor fokus på at inddrage det lokale erhvervsliv i forbindelse med undervisningen og opgaveudarbejdelse, og en stor del af din undervisningen vil være case baseret, så du får mulighed for at prøve din viden af og undersøge, hvordan værktøjerne og det du lærer på skolen, kan bruges ude i din virksomhed efterfølgende.

Sådan kommer du i gang

Alle tilmeldinger foregår via optagelse.dk

 • Går du i 9. eller 10. klasse, er ansøgningsfristen 13. marts.
  Her optages du på grundforløb 1 (GF1).
 • Har du lavet en uddannelsesaftale med en virksomhed, kan du starte på grundforløb 2 (GF2)*. Vær dog opmærksom på, at du skal have dansk og engelsk, inden du påbegynder skolens hovedforløb, hvis du starter en uddannelse på EUD & EUX Business. 
 • Er du gået ud af skolen for mere end 1 år siden, kan du blive optaget på grundforløb 2.

 • Er du fyldt 25 år skal du, som et led i optagelsen, have lavet en Realkompetencevurdering (RKV) sammen med skolen. Din RKV afgør, om du kan få merit for nogle af dine kompetencer. Som udgangspunkt starter du på grundforløb 2.
 • Er du i tvivl, så kontakt studievejleder Carsten Bjerg tlf: 30900126 eller mail cab@ucrs.dk 

  *GF2 starter først op til januar 2024

Gå til optagelse.dk

Praktiske informationer

Mangler du fortsat information om uddannelsen, kan du finde det her.

Uddannelsens opbygning

Uddannelsen starter med et grundforløb, der varer enten 20 eller 40 uger, alt efter om du både skal gå på GF1 og GF2. Herefter skal du i lære, hvor der veksles mellem perioder i virksomheden og undervisning på UCRS. 

Skole

Dit første 1/2 år på GF1 foregår med undervisning. I løbet af grundforløb 1 er du i virksomhedsforlagt undervisning i en uge.

Oplæring

Efter det første 1/2 - 1 år (GF1 og GF2) på EUD Turisme skal du i lære i din virksomhed.

Læreperioden bliver afvekslet med skoleophold. Nogle uger er du afsted en dag om ugen, mens du i andre uger er afsted alle fem dage.

Skoleperioder
32kb
Download

Grund- og hovedforløb

Grundforløb

Dit første år her på UCRS Business Turisme foregår med undervisning. Her vil du skulle have 3-5 grundfag på C niveau og aflægge en grundforløbsprøve. Der vil i denne periode være fem dages virksomhedsforlagt undervisning.

Fag på GF1:

 • Grundfag: Dansk C, Engelsk C, Samfundsfag C
 • Tysk
 • Erhvervsfag 1+2+3

Fag på GF2:

 • Grundfag: Afsætning B, Erhvervsinformatik C, Virksomhedsøkonomi C
 • Det uddannelsesspecifikke fag (detail, handel og kontor)

 

Hovedforløb i en virksomhed:
Efter du har gennemført grundforløbet på EUD Business Turisme, kan du gå videre til hovedforløbet som er en 1,5 årig praktikperiode, hvor du specialiserer dig inden for dit felt.

Uddannelses[-]sted

Hele din skoleperiode foregår på UCRS.

Økonomi

Uddannelsen er gratis at tage. Er du over 18 år, får du SU så længe du går på EUD & EUX Business.
På hovedforløbet får du elevløn. Har du en uddannelsesaftale på plads fra den dag du starter på grundforløbet, får du elevløn fra første dag.

Adgangskrav

For at blive optaget på uddannelsen, skal du have bestået folkeskolens afgangseksamen eller en tilsvarende prøve. Du skal samtidig have mindst 2,0 i gennemsnitskarakter i både dansk og matematik til afgangseksamen i 9. eller 10. klasse.

Fremtids[-]muligheder

Med en uddannelse på EUD Turisme i bagagen, kan du se frem til en hverdag, hvor du kan vælge indenfor mange forskellige turisme erhverv.

Du kan eksempelvis arbejde med sommerhusudlejning, arbejde med cafedrift, blive en del af museumsverdenen eller noget helt fjerde.

Når du er udlært, vil der også være mulighed for videreuddannelse.

Projektleder og underviser
EUD Business Turisme

Snak med en vejleder om uddannelserne eller personlige udfordringer. Vi er altid klar til at hjælpe!

Skolehjem

Elever på UCRS i Skjern har mulighed for at bo på skolehjemmet. Vi har plads til 146 elever der ønsker at bo i studiemiljøet.

Studielivet på EUD & EUX Business

Her kan du udvikle dig fagligt og socialt. Vi lægger stor vægt på at skabe et godt studiemiljø. Det gør vi ved at tilbyde gode faciliteter, engagerede og inspirerende undervisere, et levende sted, hvor du som elev har mulighed for at udfolde dig. Du vil bl.a. få mulighed for at åbne vores lille butik ”Hjørnet” når du går på EUD Butik & e-handel. Det er vigtigt for os, at skolen afspejler den vej, du som elev har valgt som karrierevej. Vi forsøger derfor at få erhvervslivet og de ”virkelige” virksomheder ind på skolen, som en naturlig del af skolens hverdag.

Derudover er der alle de ekstra aktiviteter, som skolen tilbyder dig uden for klasselokalet. Fx introtur på GF1, klassearrangementer, fredagscafé og fester.

Gennem skolens elevråd, kan du selv være med til at sætte præg på skolens miljø og aktiviteter.

Tilmeld dig i dag

Er du klar til en erhvervsuddannelse, der sætter skub i karrieren?

En erhvervsuddannelse gør dig klar til at gå direkte i arbejde indenfor det område, du vælger at specialisere dig i.

Gå til optagelse.dk