Introduktionskurser og brobygning
uc@ucrs.dk +45 96 80 15 00

Intro[-]duktions[-]kurser og brobygning

Tag på brobygning på Gymnasiet HHX i 9. eller 10. klasse. Allerede i 8. klasse har du mulighed for at tage på et introduktionskursus til HHX-uddannelsen. 

Formålet med brobygning er at give dig et indblik i ungdomsuddannelserne, så du er bedre rustet til at vælge lige netop den ungdomsuddannelse, der er den rette for dig.
Du modtager information om HHX uddannelsen, og du får undervisning i handelsgymnasiets fag. 

Introduktionskursus i 8. klasse

Allerede i 8. klasse skal du til at tænke over, hvilken ungdomsuddannelse du skal vælge, når du er færdig med grundskolen. Derfor er der oprettet et introduktionskursus, hvor du som 8. klasses-elev kan besøge HHX og opleve, hvordan det er at være elev på Handelsgymnasiet.

Brobygningsforløb i 9. og 10. klasse

Går du i 9. eller 10. klasse og er du usikker på, hvilken ungdomsuddannelse du skal vælge, kan du tage på en uges brobygning på Gymnasiet HHX. Her bliver du bl.a.

  • Introduceret til HHX og studieretningerne
  • Vist rundt på skolen
  • Undervist i en række profilfag og valgfag
  • - og oplever en normal skoledag i en HHX-klasse

I 9. klasse er brobygning valgfrit, mens det i 10. klasse er obligatorisk. 

uc@ucrs.dk +45 96 80 15 00
“Brobygning på HHX er en uge, hvor du lærer skolen at kende, og du får et indtryk af de nye fag på HHX. Du får lov til at være med i timerne ude i klasserne ved de elever, som går der. Efter brobygningsforløbet er du ikke i tvivl om, hvorvidt det er en skole for dig eller ikke.”
Lauge Bruun Olesen
Brobygning

Tilmeld dig i dag

Ansøg om optagelse via optagelse.dk.

Hvis du går i skole, skal du bruge dit UNI-Login, som er oprettet på din skole. - kan du ikke huske det, så kan din skole hjælpe dig.

Er du over 18 skal du bruge dit NemID.

Gå til optagelse.dk

uc@ucrs.dk +45 96 80 15 00
“Brobygning gav mig et sæt i den rigtige retning til at vælge det studie, som passer bedst til mig. Jeg kan godt lide sprog og tal, og det er det, de fleste fag her drejer sig om. Det er lige noget for mig. Brobygningen gav mig et indblik i de fag, og jeg er utrolig glad for mit valg.”
Willard de Groot
Brobygning
uc@ucrs.dk +45 96 80 15 00

Studievejledning

Har du spørgsmål omkring valg af uddannelse eller har du brug for at høre mere om dine muligheder?

Du har mange muligheder på UCRS og vil du gerne være sikker på dit valg eller høre mere om dine muligheder er du altid velkommen til at kontakte os. Vores vejledere sidder klar til at hjælpe dig, hvad enten du skal vælge uddannelse, er i gang med en uddannelse eller bare har brug for en snak.

Studievejlederne på UCRS står altid klar til at hjælpe dig, så tøv ikke med at kontakte dem. Her er blot et par af emner, du kan tage op med din studievejleder:

  • Hvad har jeg af fremtidsmuligheder - både job og videreuddannelse?
  • Hvilke valgfag passer bedst til mig? 
Billede af Marianne Møller Kirkgaard
Marianne Møller Kirkgaard
mmk@ucrs.dk