uc@ucrs.dk +45 96 80 15 00
Opstart

Januar & August

Økonomi

SU & Elevløn

Adgangskrav

9./10. klasse

Varighed

3 år

Skolepraktik

Skolepraktik ikke mulig

Mulighed for EUX

Ja

Om uddannelsen

Drømmer du om en karriere inden for butik eller E-handel?

Kan du næsten ikke vente med at komme ud og arbejde i det virkelige liv? Så er EUD Butik og E-handel lige noget for dig.

EUD Butik & E-handel er en uddannelse med fokus på det praktiske, og allerede efter kun ét skoleår bliver du en del af erhvervslivet, og efter tre år er du færdiguddannet.

I løbet af din tid på UCRS butik & handel vil du møde flere virksomheder, som vil være med til at binde teori og praksis sammen. Det vil ske i form af virksomhedsoplæg på skolen, virksomhedsbesøg, karriere-dating, virksomheds cases, virksomhedsforlagt undervisning (praktik).

Sådan kommer du i gang

Der er flere forskellige måder at begynde din uddannelse på, hvilket kommer an på din alder og erfaring. 

 • Kommer du direkte fra 9. eller 10. klasse, er ansøgningsfristen 1. marts. Hvis du starter året efter, du er gået ud af skolen, er ansøgningsfristen 1. september. Medmindre du har lavet en uddannelsesaftale med en virksomhed, skal du først gennemføre grundforløbets første del. Ansøgning foregår gennem optagelse.dk.
 • Er du ikke fyldt 25 år og er gået ud af skolen for mere end 1 år siden, ansøger du gennem optagelse.dk.
 • Er du fyldt 25 år, ansøger du gennem optagelse.dk. Som et led i optagelsen drager skolen en vurdering af dine kompetencer og fastlægger herefter dit uddannelsesforløb. 

Gå til optagelse.dk

Praktiske informationer

Mangler du fortsat information om uddannelsen, kan du finde det her.

Uddannelsens opbygning

Uddannelsen starter med et grundforløb, der varer enten 20 eller 40 uger. Herefter skal du i praktik, hvor der veksles mellem perioder i praktik og undervisning på skolen. 

Skole

Dit første år på foregår med undervisning, mens du hver onsdag er i praktik.

Praktik

Efter det første år på EUD Butik og E-handel vil du få en toårig praktikperiode, hvor du specialiserer dig inden for Butik og E-handel. Har du ved udgangen af grundforløbet endnu ikke fundet en praktikplads, vil skolen gerne hjælpe dig.

Grund- og hovedforløb

Grundforløb

Dit første år her på UCRS Butik & handel foregår med undervisning. Her vil du skulle have 3-5 grundfag på C niveau og aflægge en grundforløbsprøve. Der vil i denne periode være fem dages virksomhedsforlagt undervisning.

Fag på GF1:

 • Grundfag: Dansk C, engelsk C
 • Erhvervsfag 1+2+3
 • Valgfag, bonusfag, støttefag på GF1 fx: Erhvervsfag niveau 2, tysk E, Samfundsfag C

Fag på GF2:

 • Grundfag: Afsætning B, informationsteknologi C, virksomhedsøkonomi C
 • Det uddannelsesspecifikke fag (detail, handel,)

 

Hovedforløb i en virksomhed: Efter du har gennemført grundforløbet på EUD Butik, Handel og E-handel, kan du gå videre til hovedforløbet som er en toårig praktikperiode, hvor du specialiserer dig inden for Butik, E-handel eller B2B handel.

Uddannelses[-]sted

Efter du har gennemført grundforløbet på UCRS, skal videre på hovedforløbet.

I løbet af dit hovedforløb skal du på flere korte skoleophold, som tilbydes på en hovedforløbsskole.

Økonomi

Uddannelsen er gratis at tage. Er du over 18 år, får du SU så længe du går på Handelsskolen. I hovedforløbet får du elevløn. Har du en uddannelsesaftale på plads fra den dag du starter på grundforløbet, får du elevløn fra første dag.

Adgangskrav

For at blive optaget på uddannelsen, skal du have bestået folkeskolens afgangseksamen eller en tilsvarende prøve. Du skal samtidig have mindst 2,0 i gennemsnitskarakter i både dansk og matematik til afgangseksamen i 9. eller 10. klasse.

Skolepraktik

Har du ved endt grundforløb endnu ikke fundet en praktikplads, tilbydes der skolepraktik, som foregår på skolen. En måned efter at have afsluttet uddannelsens grundforløb starter skolepraktikken, der afsluttes, når du bliver tilbudt en praktikplads hos en virksomhed. Så længe du er i skolepraktik skal du opfylde følgende krav: 

 • Du skal være egnet
 • Du skal være fagligt mobil
 • Du skal være geografisk mobil
 • Du skal være aktivt søgende

Denne vurdering foretages af skolen.

Fremtids[-]muligheder

Med en uddannelse på EUD Butik, Handel og E-handel i bagagen, kan du se frem til en hverdag inden for mange forskellige erhverv. Du kan eksempelvis få en butikskarriere i den branche, du brænder for. Det kan være som salgsassistent eller afdelingsleder inden for brancher som mode, elektronik, kosmetik, bolig eller sport. Det kan også være som handels- logistik, indkøbs- eller salgselev i en B2B virksomhed. Når du er udlært, vil der også være mulighed for videreuddannelse på blandt andet Erhvervsakademiet.

Studievejleder Business og Handel

Snak med en vejleder om uddannelserne eller personlige udfordringer. Vi er altid klar til at hjælpe!

Billede af Irene Holdensen
Irene Holdensen
Teamleder, EUD & EUX Business IHO@ucrs.dk Mobil: 40633056

Skolehjem

Elever på UCRS i Skjern har mulighed for at bo på skolehjemmet. Vi har plads til 90 elever der ønsker at bo i studiemiljøet.

Studielivet på UCRS

Her kan du udvikle dig fagligt og socialt. Vi lægger stor vægt på at skabe et godt studiemiljø. Det gør vi ved at tilbyde gode faciliteter, engagerede og inspirerende undervisere, et levende sted, hvor du som elev har mulighed for at udfolde dig. Du vil bl.a. få mulighed for at åbne vores lille butik ”Hjørnet” når du går på EUD Butik, Handel og E-handel. Det er vigtigt for os, at skolen afspejler den vej, du som elev har valgt som karrierevej. Vi forsøger derfor at få erhvervslivet og de ”virkelige” virksomheder ind på skolen, som en naturlig del af skolens hverdag.

Derudover er der alle de ekstra aktiviteter, som skolen tilbyder dig uden for klasselokalet. Fx introtur på GF1, klassearrangementer, fredagscafé og fester.

Gennem skolens elevråd, kan du selv være med til at sætte præg på skolens miljø og aktiviteter.

Læs mere om studielivet

Tilmeld dig i dag

Er du klar til en erhvervsuddannelse, der sætter skub i karrieren?

En erhvervsuddannelse gør dig klar til at gå direkte i arbejde indenfor det område, du vælger at specialisere dig i.

Gå til optagelse.dk

Bliv kontaktet

Du kan skrive dig op her, så vil en af vores vejledere eller konsulenter kontakte dig hurtigst muligt.

uc@ucrs.dk +45 96 80 15 00