Shadow

Læreplads langt væk hjemmefra?

 

Når skoledagen er forbi, er det rart at lave noget med kammeraterne. Skolehjemmet tilbyder en stribe aktiviteter, mens du eksempelvis også kan arbejde på din bil på værkstedet på Skjern Tekniske Skole en aften om ugen. Har du lyst til at komme lidt væk fra matriklen, er der i Skjern flere gode tilbud, mens naturen lige uden for byskiltet byder på både gode fiskemuligheder og store naturoplevelser. 

Har du fundet din læreplads langt væk hjemmefra? Så kan du de næste tre år som noget nyt bo på skolehjem, mens du arbejder på din læreplads.

Hidtil har skolehjem kun været et tilbud for elever, der er på skoleophold, men i efterårsferien fik Skolehjemmet ved Skjern Tekniske Skole sammen med skolehjemmene ved EUC Nord, EUC Nordvest, Gråsten Landbrugsskole, Struer Statsgymnasium og UC Holstebro tilladelse til at gå i gang med et tre års forsøg, hvor elever også kan bo på de forskellige skolehjem, mens de er ude på deres læreplads.

Forsøget skal hjælpe de tyndtbefolkede kommuner med at tiltrække lærlinge til ledige elevpladser. Samtidig er det en hjælp til de elever, der er friske på at søge lærepladser langt væk hjemmefra.

- Det kan være svært at søge en læreplads langt væk, hvis der bare er udsigt til, at man skal sidde alene på et værelse i en ny by. Med dette forsøg kan elever langt væk fra komme til at bo et sted med andre unge og hvor der er voksne til at hjælpe, hvis det bliver nødvendigt, siger Per Rahbek, vicedirektør på UddannelsesCenter Ringkøbing Skjern.

Elever, der ønsker at benytte denne mulighed, skal som altid leve op til de gængse regler for at kunne bo på skolehjem. Det nye er blot, at skolehjemmene i de seks kommuner nu ikke længere er forbeholdt de elever som er på skoleophold, men også for de der er ude på værkstederne og i butikkerne.

Kontakt evt det skolehjem du gerne vil bo på og hør mere om, hvilke muligheder du har.