Eleverne går faktisk ”kun” på det første år af deres uddannelse til ernæringsassistent, kok og andre af madbranchens uddannelser, men torsdag legede de med de helt store drenge i madklassen.

Unilever, som er en global madvirksomhed, holdt nemlig inspirationsdag for køkkenledere fra områdets storkøkkener. Dagen indebar blandt andet indlæg om bæredygtighed, som er Unilevers mærkesag, og det betød altså også fremstilling af måltider, hvor man bruger kendte råvarer på en flere måder, så man på den måde kan mindske madspild og fremme bæredygtigheden.

Opskrifterne var udviklet af Casper Bøgeskov fra Catering-landsholdet, som i to dage har været i køkkenet på Skjern Tekniske Skole for at fremstille retterne sammen med eleverne.

(fortsætter under billedet)

- Det har været rigtig spændende at prøve at lave noget af det, som man laver ude i den virkelige kokkeverden, siger Michelle Kongebro Riis fra Skjern, som uddanner sig til kok.

Hun har lavet en variant af bøf med bløde løg, mens Vibeke Kristiansen fra Hemmet blandt andet har tilberedt blomkål på flere nye måder:

(fortsætter under billedet)

- Det har været fedt at prøve nye metoder, fortæller hun, der gerne vil være ernæringsassistent.

Som elev er det altid spændende med idoler og ny inspiration:

- I den almindelig hverdag skal vi lære eleverne de grundlæggende elementer, og det kan være svært at få tid til at ”lege”. Derfor er det fedt, at der kommer en som Casper fra catering-landsholdet, der bruger andre maskiner og giver nye ideer, fortæller underviser Charlotte Willumsen, Mad og Oplevelser.

Landsholdsinspiration i skolekøkkenet

Eleverne går faktisk ”kun” på det første år af deres uddannelse til ernæringsassistent, kok og andre af madbranchens uddannelser, men torsdag legede de med de helt store drenge i madklassen.

Unilever, som er en global madvirksomhed, holdt nemlig inspirationsdag for køkkenledere fra områdets storkøkkener. Dagen indebar blandt andet indlæg om bæredygtighed, som er Unilevers mærkesag, og det betød altså også fremstilling af måltider, hvor man bruger kendte råvarer på en flere måder, så man på den måde kan mindske madspild og fremme bæredygtigheden.

Opskrifterne var udviklet af Casper Bøgeskov fra Catering-landsholdet, som i to dage har været i køkkenet på Skjern Tekniske Skole for at fremstille retterne sammen med eleverne.

(fortsætter under billedet)

- Det har været rigtig spændende at prøve at lave noget af det, som man laver ude i den virkelige kokkeverden, siger Michelle Kongebro Riis fra Skjern, som uddanner sig til kok.

Hun har lavet en variant af bøf med bløde løg, mens Vibeke Kristiansen fra Hemmet blandt andet har tilberedt blomkål på flere nye måder:

(fortsætter under billedet)

- Det har været fedt at prøve nye metoder, fortæller hun, der gerne vil være ernæringsassistent.

Som elev er det altid spændende med idoler og ny inspiration:

- I den almindelig hverdag skal vi lære eleverne de grundlæggende elementer, og det kan være svært at få tid til at ”lege”. Derfor er det fedt, at der kommer en som Casper fra catering-landsholdet, der bruger andre maskiner og giver nye ideer, fortæller underviser Charlotte Willumsen, Mad og Oplevelser.